2018. július 12. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Travis Pastrana három elképesztő, motoros ugratása – videó

Az Amerikában legendássá vált Evel Knievel előtt tisztelegve állt össze a motorversenyző és a Histoty Channel, hogy elődje három hírhedt ugratását egy show-ba építve bemutassa a nagyérdeműnek. Így több tucat autót, buszt és egy szökőkutat is átugratott.

Evel Knievel kaszkadőr neve az egyik legnagyobb a tengerentúlon, a fenegyerek ugyanis folyton dacolt a fizika törvényeivel közönsége legnagyobb örömére.

Egyik leghíresebb mutatványa az 1967-es Las Vegas-i Caesar’s Palace előtti szökőkútugratás volt, melynek során majdnem meghalt, az érkezéskor ugyanis – körülbelül 140 km/órás tempó mellett – elesett a motorkerékpárral, így többtíz méteren át csapódva csúszott az aszfalton. Bár egy hónapig kómában volt, sikerült felépülnie.

Travis Pastrana a mutatványt sikeresen adta elő, amit követett 52 összezúzott autó átugratása. Ezt Knievel 50 kocsival hajtotta végre a Los Angeles Memorial Coliseum stadionjában 1973-ban.

Végül 16 egymás mellé rakott busz következett, melyet elődje 1975-ben 14 példánnyal hajtott végre. Pastrana mindet sikerrel vette, amit közönsége őrjöngő tapsviharral és sikoltozással honorált.