2018. július 14. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Goodwoodban mutatta meg magát az új Toyota Supra – videóval

Egyre kevésbé fedi el a Toyota a BMW-vel közösen fejlesztett, újgenerációs Supra külsőjét. A Goodwoodi Sebességfesztiválon a nagyérdemű már munka közben is láthatta a japán sportkupét, de még mindig terepmintás matricázással.

Már szinte bemutatkozott, mégsem láthatjuk teljes valójában a Toyota újjáélesztett Supra modelljét, amelyet a japánok legutóbb a Goodwoodi Sebességfesztiválon járattak meg.

Az A90 kódnévre hallgató sportkupét a főmérnök, Tetsuya Tada és a csapat egyik tesztpilótája, Herwig Daenens terelgetheti a rendezvényen. A pontos adatokat még homály fedi, de amit tudni lehet, hogy a kocsi alapját a következő generációs BMW Z4 adja, annak hajtásláncával együtt.

Így tehát egy 3.0 literes duplaturbós sorhatosra számíthatunk, amelyből 340 lóerő mellett 450 Nm forgatónyomatékot préseltek ki a mérnökök. A hátsó kerekeken keresztül távozó teljesítménynek köszönhetően az alig másfél tonnás Supra állítólag 3,8 másodperc alatt lesz képes letudni a százas sprintet, így nagyjából egy Porsche 911 szintjét fogja nyújtani kedvezőbb áron.

A rendezvényen pár szemfüles fotós a prototípus modell erősen maszkolt belsejét is lencsevégre kapta, így még jobban látszanak a BMW-s vonások: a kormánykerék, az iDrive vezérlő, a váltókar, a klímakapcsolók egyértelműen bajor eredetűek, ám nem tudni, ezekből mennyi marad meg a végső példányokban, amelyek jövő év közepétől kerülhetnek a kereskedésekbe, míg a hivatalos bemutatóra egy-két hónapon belül sor kerülhet.