2018. július 20. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Forgalomban száguld 300 km/óra felett a McLaren 720S – videó

Megjáratták az angol betontorpedót a német autópályán, ahol sikerült kicsikarni belőle 325 km/órás tempót is, miközben a forgalom többi résztvevője álló objektumként haladt el az autó mellett. Ezt tudja a 720 lóerős McLaren 720S utcai körülmények között.

Temérdek korábbi gyorsulási versenyt látva nem kérdés, hogy durván fürge autó a McLaren 720S modellje, ám azt eddig nem volt lehetőségünk ellenőrizni, hogy mire képes utcai körülmények között a brit csúcsragadozó.

Most a Lets Drive csapatának és egy fejkamerának köszönhetően valós körülmények között hallhatjuk és láthatjuk munka közben a 4.0 literes duplaturbós V8-assal szerelt, 720 lóerőt és 770 Nm-t megmozgatni képes kupét. A vezető pedig nem volt rest egészen 325 km/óráig nyomni a gázt, miközben személyautók és kamionok tűntek el mellette kevesebb, mint fele akkora tempóval, mi pedig úgy érezzük közben, hogy a 720S akár 350-ig is tudna gyorsulni (hivatalosan 341 km/óra a vége).

Bár alapvetően elítélendő a közúton való ekkora mértékű gyorshajtás, a német autópályán szabad, így nem neheztelhetünk a sofőrre – no meg aztán ki ne cselekedne így egy olyan autóval, amely 2,7 másodperc alatt van százon, onnan pedig további 5,1 szekundum alatt már kétszázon?