2018. július 28. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Ennyivel jobb egy tuningolt pickup a simánál – videó

A Hennessey nem csak sportautók nemesítésében van otthon, hanem bizony a munkagépek izmosításában is. Legutóbb egy Ford F-150-be pakoltak 650 lóerőt, és összeeresztették egy gyári Chevrolet Silveradóval, amely csak nyelte utána a port.

Általában nem a gyorsaság, inkább a nyers férfiasság megtestesítői a pickupok, de ki mondta, hogy ettől még nem mehetnek sportautókat megszégyenítő módon?

A Hennessey is ennek jegyében vette kezelésbe a Ford F-150-es platósát, hogy az 5.0 literes V8-as 395 lóerejéből 650-et csikarjon ki. A HPE650 névre keresztelt csomag magában foglal egy kompresszort, intercoolert, nagy kapacitású légszűrő rendszert, továbbfejlesztett befecskendezést, valamint az új motorvezérlő elektronikát.

Arról nem tudni, hogy ez mennyit javít a gyári értékeken, de a Chevrolet Silverado 1500 modelljét könnyedén megveri a rögtönzött gyorsulási versenyen az oválmárkás pickup – igaz, azt sem tudni, hogy a Chevy-ben 5.3 literes V8 335 lóerővel vagy a 6.2 literes aggregát 420 paripával teljesít szolgálatot.

Az erőkúrán túl ültető szett, vastagabb stabilizátorok, 22 collos felnik, mögöttük pedig Brembo fékek parancsolják megállásra a hatalmas testet. A legjobb pedig az egészben, hogy a cég három év/36 ezer mérföld garanciát is ad.