2018. augusztus 03. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Már tudjuk, milyen autó a kell a felelőtlen gyereknek – videó

A Volkswagen Polo nem csak méreteit tekintve nőtt nagyot, hanem technikai felszereltségében is. Például gyalogosfigyelő ütközéselkerülőt és holttérfigyelőt is kérhetünk bele, ami az olyan esetekben jöhet jól, mint az alábbi rövidfilmen láthatók.

Vannak gyerekek, akik neveltetésüktől függetlenül felnőtt korukra sem válnak felelősségteljes emberekké. Többek között őket igyekszik segíteni a Volkswagen a legújabb Polo modell reklámfilmje alapján, amelyben egy kisfiú érésének lehetünk tanúi, ám hiába telnek az évek, az egyre gyorsabb és veszélyesebb járművekkel egyre hajmeresztőbb helyzetekben találjuk, miközben édesapja minden rossz helyzetben vele van.

Először csak egy játékautó, aztán bicikli, majd motor, de minden közlekedés balesettel végződik. Így az apuka végül félve ül be mellé a legújabb Polóba, ám félelme végül elillan, mert az autó minden balesetveszélynél helytáll. Ez leginkább köszönhető az extraként rendelhető holttérfigyelő és a gyalogosvédelemmel egybekötött ütközéselkerülő vezetéssegítő rendszereknek, így felcseperedett bajkeverőnk megússza újabb kórházlátogatás nélkül a kalandokat.

Bár a reklámfilm semmilyen felelőtlen viselkedési módot nem kívánt népszerűsíteni, Angliában például betiltották sugárzását, mert a helyi médiatörvény alapján felelőtlen vezetésre ösztönöz és bátorít az által, hogy olyan biztonsági rendszereket mutat, amelyek hozzájárulhatnak a figyelmet hanyagoló vezetéshez. A Volkswagen egy közleményben annyit tudott reagálni, hogy a reklámban látható autót egyáltalán nem vezették veszélyesen, továbbá semmi felelőtlen vezetésre bátorító cselekményt nem mutattak be, céljuk csupán a felelősségteljes és biztonságos közlekedésre való felhívás, valamint az autó aktív védelmi rendszereinek bemutatása volt, melyek segíthetnek egy szerencsétlenséget elkerülni. Akkor most kinek van igaza? A rövidfilm mindenesetre találóan sikerült.