2018. augusztus 11. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Tökéletesen rosszkor nyitott ajtót a pályán félreállt rendőr – videó

Hacsak nem a kertünkbe vagy garázsba parkolunk, minden esetben érdemes a tükörbe nézni, mielőtt ajtót nyitnánk, ugyanis megeshet, hogy egy biciklis, de akár sokkal nagyobb és nehezebb közlekedő találja meg, ami csúnya balesethez vezethet.

„A francba” – ennyit tudott megdöbbenésében a pillanatok alatt végbement történtekhez az autójából kiszállni készülő rendőr, miután ajtaját egy arra járó autós segített kinyitni. Igazából még szerencsésnek is mondhatjuk, mert sem neki, sem a rossz helyen járó autós társának nem esett baja az egyik nevadai autópályán történt incidensben.

A történet egyszerű, az épp intézkedés céljából félreállt rendőr ugyanis elfelejtett a tükörbe nézni, mielőtt ajtót nyitott, a következő pillanatban pedig már csak a csattanást lehetett hallani. Szerencsére a mellékelt fotón jól látszik, hogy az alkatrész sem repült el semerre, így nem okozott másoknak galibát.

Azonban külön érdekesség, hogy az úgy nevezett „Nevada Félrehúzódási Törvény” (Nevada Move Over Law) alapján nem is a rendőr, hanem az őt veszélybe sodró autós a hibás, ugyanis ebben az áll, hogy lassítással együtt legalább egy sávval arrébb szabad csak elhaladni egy félreállt közszolgálati jármű mellett – épp az ilyen esetek elkerülése végett. A balesetet okozó sofőr ráadásul meg sem állt, csak később találták meg, s derült ki, hogy jogosítvány nélkül vezetett, ami mellé csatlakozik a cserbenhagyásos baleset okozása, valamint köztulajdon rongálása.