2018. szeptember 15. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Nem ment rossz időt elsőre a Nürburgringen a BMW Z4 – videóval

Bár 7 perc 55 másodperces ideje nem épp abszolút rekorder, de a 340 lóerős M40i variáns így is gyorsabb a Zöld Pokol 20,6 kilométeres aszfaltcsíkján, mint M2-es testvére, azonban elmarad például a gyengébb és elsőkerekes Honda Civic Type R idejétől.

Manapság már nem nagy kunszt végig menni 8 percen belül a híres Nürburgringen, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy az új BMW Z4 M40i változatának 7 perc 55,41 másodperces eredménye már inkább gyengének számít, mint jónak.

Az persze a Lamborghini érdeme, hogy az új bajor roadster 1 perc 11 szekundummal marad el az Aventador SVJ bámulatos, 6 perc 44,97 másodperces rekordjától, de még a 320 lóerős Honda Civic Type R is gyorsabban megfordul a 20,6 kilométeres aszfaltcsíkon, ezzel ugyanis 7 perc 43,8 másodpercet autóztak tavaly ugyanitt.

Persze a Z4 M40i nem egy valódi M modell, így érdemes lehet megvárni a minden bizonnyal érkező Z4 M-et, amely erősebb motorral, továbbfejlesztett futóművel és egyéb finomságokkal lefaraghat jó néhány másodpercet ebből az eredményből. Azért így sem rossz, hogy a 370 lóerős, sportos M2-re nagyjából három másodpercet vert az inkább luxusra kihegyezett roadster, ráadásul csak Európában lesz ilyen „gyenge” a Z4 M40i, itt ugyanis túl szigorúak az emissziós normák ahhoz, hogy mindent kihozzanak a mérnökök a 3.0 literes sorhatosból, Amerikában viszont közel 390 lóerőig is kúszhat felfelé ezen egység teljesítménye, ám ez csak később – néhány nap vagy hét múlva – fog kiderülni.

Most pedig, hogy tudjuk, milyen gyors a bajor roadster, kíváncsian várjuk, mit hoz össze a Toyota az azonos alapokra épített, újjászületett Suprával – amely egyelőre sajnos még be sem mutatkozott.