2018. szeptember 15. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Egy ritka, Versace Lamborghini Murciélago

Nem mindennapi Murciélagora tehet valaki szert a közeljövőben a Silverstone Auctions árverésén, ugyanis egy limitált, Versace kiadású, keveset futott és hibátlan példány keres új tulajdonost. A nyertes licit várhatóan elérheti a 62 millió forintot.

Reménykedve várta az autós világ a Lamborghini Diablo méltó utódját még a 2000-es évek elején, s nem is kellett csalódnia a rajongóknak, ugyanis a Murciélago beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

A drága sportmodell szép számban fogyott mindkét (kupé és roadster) kiadásában, miközben ráncfelvarrást és megannyi limitált kiadást is megért. Közülük egy volt a 20-20 (mindkét karosszériatípusban készült belőle) példányszámban készített Versace változat, melyet a híres olasz divatcég inspirált, és ők segédkeztek egyedivé tenni a modellt, többek között egy különleges bőröndszettel.

Ezekből csupán 8 darab készült jobbkormányos kivitelben, így nem sok hasonló autó létezik a Földön, mint az árverésre bocsátott, 2007-es példány. További értéknövelő tény, hogy az autónak eddig két tulaja volt, az első kereken 10 éven át birtokolta Új-Zélandon, mire aktuális gazdája megvette, s áthozatta Angliába.

Az LP640-4 Versace ráadásul csupán 11300 kilométert számlál órájában és minden törődést megkapott, így nem csoda, hogy hibátlan állapotnak örvend – továbbá rendelkezik egy évig érvényes műszakival is. A 19-es sorszámot viselő autó értékét a rendezvényt szervező Silverstone Auctions 150 és 170 ezer angol font (62 millió forint) közé taksálja ám a nyertes licit értékére még két hétig várnunk kell.