2018. szeptember 16. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: A falon újjászületett BMW M1

Nem sokan mondhatják el, hogy tulajdonukban áll egy BMW M1-es sportautó, azt pedig talán csak egy valaki, hogy ez a modell lóg a falán. Pedig egy balesetben csúnyán összetört M1-est épített újjá egy típusrajongó egy másik M1-es segítségével, majd kiállította garázsában.

A középkorú BMW rajongók egyik álomautója az 1978 és ’81 között mindössze 453 példányszámban gyártott M1-es sportkocsi.

Arról nem tudni, hogy napjainkra hány darab maradt épen, de az biztos, hogy kettő példány csúnyán összetört, ugyanis belőlük lett ez az élő szobor egy garázs falán. Még 2015-ben, egy M1 fanatikus találta az interneten a művészeti alkotás alapját, amely még a ’80-as évek közepén szenvedett súlyos balesetet, majd javítás helyett úgy hagyták közel 30 évre.

A gyakorlatilag teljes elejét hiányoló M1-eshez egy másik csatlakozott, melynek épp a hátulja sérült, a tulajdonosnak pedig az a fura ötlete támadt, hogy egyesíti őket. Bár eleinte egy utcán használható autót szeretett volna, hamar letett a gondolatról, helyette inkább egy élő művészeti alkotást akart elkészíteni, amit bármikor megnézhet.

Így született újjá két autóból egy, amely a rajongó garázsában, annak falán kötött ki. Hogy mégis hogyan, arról az alábbi videó árulkodik: