2018. szeptember 16. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Dodge Challenger Demon gyorsul a Lambo Huracán ellen – videó

Ha megvan a kellő tapadás, nem talál legyőzőre a Dodge Challenger SRT Demon autója, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy a minap két Lamborghini Huracán is vesztesként kullogott haza a 400 méteres gyorsulási versenyt követően, miután a földbe tiporta őket az izomgép.

A Dodge Challenger SRT Demon nem egy olyan autó, amely minden körülmények között egyformán gyorsul, ehhez a géphez bizony érteni kell, hogy adott körülmények között a legtöbbet hozza ki belőle az ember, no és a 315/40 R18 fél-slick gumik sem ártanak.

Viszont, ha minden adott, akár 2,3 másodperc alatt is képes százra katapultálni, ami szuperautókat is megszégyenítő teljesítmény, ráadásul nem fullad ki efölött sem: képes 9,65 másodperc alatt letudni a negyedmérföldes távot. Egy 5.2 literes szívó V10-essel szerelt Lamborghini Huracán például nem is ellenfél – kivéve, ha az összkerekes olasz jobban kapja el a rajtot.

Ezúttal azonban egy pillanatig sem volt kérdés, hogy a 840 lóerős 6.2 literes kompresszoros V8-as a földbe döngöli a 610 lóerős olasz (pontosabban Audi) szívet. A Demon jött, látott és simán győzött mindkét Huracán ellen. A tulaj legközelebb egy Aventadorral szeretne csatázni, erre pedig mi is kíváncsiak lennénk, így ha összejön a találkozó, azonnal tolmácsoljuk az eredményt.