2018. szeptember 21. 18:00   |   Autoblog
címkék:  

Arden Jaguar F-Type – fekete veszedelem

A Jaguar modelljeinek elkötelezett német nemesítője, az Arden Automobilbau GmbH tovább bővítette portfólióját és immár karosszéria-kiegészítőket is kínál a legelvetemültebb F-Type modellhez. A műhelyéből kikerült SVR modell nemcsak rendkívül jól néz ki, de piszkosul gyors is, kompresszoros motorja ugyanis 703 lóerős.

Az Arden az F-Type sorozat csúcsmodelljét kizárólag karbonból készült aerodinamikai kiegészítőkkel látta el, amelyek nemcsak agresszívabbá teszik a sportkupét, de a nagysebességű stabilitását is növelik. Kicserélte a hűtőrácsot, továbbá az első és a hátsó lökhárítót, új küszöböket tett fel, s az első sárvédőkhöz is hozzányúlt. A külső átalakítások sorát a hátsó szárny koronázza meg. Az F-Type SVR a karbon komponensekkel elképesztően mutat.

A kerékjáratokat teljesen kitöltik a 21 colos, egyrészes, kovácsolt Sportline GT kerekek, amelyekre elöl 265/30, hátul 295/25 méretű abroncsokat feszítettek. Mivel az Arden szakemberei a kocsit 3 centiméterrel meg is ültették, az optika tökéletes.

Az Arden emberei természetesen az 5 literes kompresszoros erőforrást sem hagyták meg szériaállapotában. Kovácsolt dugattyúkat építettek be, módosították a feltöltőt, karbon szívórendszert szereltek be, emellett a vezérlést is átprogramozták. A fémkatalizátorokkal szerelt sport kipufogórendszer installálása után az aggregát a gyári 575 helyett 703 lóerőt hoz ki magából, míg a nyomatéka szintén impresszív, 873 Nm-re gyarapodott.

Az utastérben igényes, sportos kiegészítők emelik a színvonalat. Újak a küszöblécek, a középkonzol egyedi fémes borítást kapott, a sportkormányt bőrrel és Alcantarával húzták be, a pedálokat pedig aluminium kivitelűre cserélték. Az Arden természetesen minden kívánságot teljesít.