2018. szeptember 25. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Itt a Volvo V60 Cross Country

A Volvo ma bemutatta a V60 Cross Country verzióját, a sokoldalú családi kombit, amely az aszfaltozott utakról letérve is jól elboldogul. A V60 Cross Country a normál változaténál 75 mm-rel nagyobb hasmagassággal, összkerékhajtással és speciális offroad vezetési üzemmóddal bír, így megküzd az elemekkel.

Ahogy a V60, amely egy stockholmi villa autóbejárójában tartotta világpremierjét, a V60 Cross Country is a sokoldalú svéd családi kombi megtestesülése. Az ebből fakadó, alapvető értékeket azzal a közúti és terepalkalmassággal toldja meg az új modell, amely 1997-es bevezetése óta a Volvo Cross Country modellszéria minden egyes tagjára jellemző volt, és amely a külvárosból az erdők mélyére irányítja át a V60-ast.

A V60 Cross Country szabad hasmagassága akár 75 mm-rel meghaladja az alapkivitelű V60-ét, köszönhetően a jármű terepalkalmasságát nagyban javító, egyedi fejlesztésű Cross Country futóműnek és felfüggesztésnek. Az új V60 Cross Country modell alapfelszerelésként kínálja az összkerékhajtást, a lejtmenet-vezérlést, a menetstabilizáló elektronikát, a nyomatékvektor-szabályozási rendszert, valamint egy különleges Off-Road terep-üzemmódot.

A Volvo Cars díjnyertes biztonsági rendszere, az automatikus vészfékezés funkcióval kiegészített City Safety rendszer az alapfelszerelés részeként segít a vezetőnek elkerülni a potenciális ütközéseket. Ez az egyetlen olyan rendszer ma a világon, amely a gyalogosokat, kerékpárosokat és nagytestű állatokat egyaránt felismeri.

A Pilot Assist rendszer megfelelően felfestett útszakaszokon 130 km/óráig segít a vezetőnek a kormányzásban, gyorsításban és lassításban. Szintén alapfelszerelés az útelhagyást gátló technológia, a frontális ütközést enyhítő funkció, valamint további kormányrásegítő technológiák. Az automatikus fékezés funkcióval felszerelt, opciós keresztirányú forgalom-felügyelet rendszer a közlekedés többi résztvevőjének épségére is ügyel. Ezek, valamint a többi, kipróbált biztonsági technológia a jelenleg kapható egyik legbiztonságosabb autóvá teszik az új V60 Cross Country modellt.

Az új V60 Cross Country T5 AWD benzin-, illetve D4 AWD dízelmotoros hajtáslánccal lesz rendelhető. A későbbiekben mild hibrid, valamint plug-in hibrid változatokkal bővül a kínálat.