2018. szeptember 26. 12:15   |   Autoblog
címkék:  

Végigdriftelik a Nürburgringet egy Mustanggal – videó

A Zöld Pokolként ismert, legendás németországi Nürburgring Nordschleife versenypálya egyike a kötelező úti céloknak a világ autóbolondjai számára. Ez a pálya még a tapasztalt pilóták számára is kihívást jelent. Főleg, ha valaki azon töri a fejét, hogy mi lenne, ha végigdriftelne a teljes, 20,7 kilométeres pályán. És pontosan ez az, amit a driftbajnok Vaughn Gittin Jr tett a 900 lóerős Ford Mustang RTR Drift autójával. Ez volt az első alkalom, hogy valaki ezt véghezvitte.

Gittin Jr számára ez teljes egészében arról szólt, hogy „érezzük jól magunkat”, nem pedig a legjobb köridőről. De még így is több alkalommal sikerült 240 km/órás sebességet elérnie, elfüstölnie három készletnyi abroncsot, és hatodik sebességfokozatban besodródni a kanyarokba.

„A Nürburgringen driftelni számomra a legvégső kihívást jelenti: olyasmit, amiről sokan azt gondolják, hogy nem lehet megcsinálni, illetve azt, hogy sem az autó, sem a pilóta nem marad egyben, ha megpróbáljuk. Valami azt súgta nekem, hogy muszáj kiderítenem, mi az igazság.”

„Nem látszik a videón, de több alkalommal is rendesen megijedtem. Az egyik legőrültebb pillanat a videóban az ugratás a Pflanzgarten szakaszon. Azon az egész részen hatalmas sebességgel mentem, és landoláskor azonnal oldalra kellett fordítanom az autót, hogy lelassuljon és bevehessem az éles jobbkanyart. Ott zéró lehetőségem volt hibázni. A pokolba is, az tényleg őrült dolog volt!” – mesélte Gittin Jr.