2018. szeptember 29. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: A legcsodásabb Mercedes belső

Az igényes munkáiról híressé vált Carlex Design ezúttal egy oldtimer Mercedes-Benz 230 SL roadster kabinját pofozta ki oly módon, hogy azt még egy Rolls-Royce is megirigyelje. Bemutatkozik a 230 SL Pagoda.

A klasszikus Mercedeseket gyűjtők egyik kedvenc modellje a ’60-as évek egyik meghatározó roadstere, a 230 SL, amely ízléses és időtálló designja, kifinomult vezethetősége és értékállósága miatt maradt hihetetlen népszerű.

Míg egyeseknek elég, ha megőrzik a modell gyári állapotát, mások a lehető legtöbb fantáziát igyekeznek bele tenni úgy, hogy közben ne veszítsen klasszikus jegyeiből.

Utóbbi tábornak kínál tökéletes megoldást a Carlex Design. A nemesítő cég tavaly egy Jaguar XJ Coupét, két éve egy Land Rover Defendert pofozott ki hasonlóan, most azonban a nyitott kabin volt terítéken, mert egy ügyfelük a 230 SL-el kereste meg őket.

Mondani sem kell, az eredeti anyagok mindegyikétől búcsút vettek a cég emberei, hogy teljesen új bőrözés vegye át helyüket. Gyakorlatilag bárhova nyúl az ember, mindenhol talál a nemes anyagból, csak épp más színben vagy más kiképzéssel. A hátsó ülések mögé ráadásul egyedi csomagtartó táskák is helyet kaptak, így vége a tátongó lyuknak. A csomagtartóban egy bőrrel bevont, fa piknikkosár hirdeti, hogy már nem egy egyszerű gyári megoldásról van szó.

Bár az egész munka sikeresen hirdeti a 230 SL klasszikus mivoltát, jó lenne legalább megközelítőleg tudni, mennyibe kerülhetett a tulajdonosnak ez a projekt, ugyanis nem kevés anyagot és időt ölhetett a Carlex Design belé.