2018. szeptember 30. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Egy új autó árába kerülő Porsche játékmodell

Az eredeti Porsche 919 Hybrid mindössze nyolcad méretarányú másolata ez a kis modellautó, amelyet átszámítva négymillió forintért kínál online áruházában a gyártó. A száz darabos szériából már csak négy maradt

Akármennyire is részletgazdag és ritka, négymillió forintért aligha egy modellautó vásárlásán gondolkodnánk. Ezért a pénzért már egész sok vadonatúj valódi autó között válogathatunk, de a legtöbben még ezt sem tehetik meg egy jó zsíros hitel felvétele vagy szorosabbra húzott nadrágszíj alkalmazása nélkül.

Azonban mindig van a társadalomnak egy olyan rétege, amely legnagyobb problémája igenis az, hogy méregdrága csecsebecsékre, dísztárgyakra szórhassa nehezen vagy épp könnyen megszerzett pénzét.

A Porsche egy kiváló alternatívát kínál körülbelül négymillió forint (14 689 dollár) befektetésére egy 919 Hybrid modellautóért cserébe, amely 1:8 méretaránnyal, tökéletes kidolgozottsággal és mindössze 100 példányos limitált szériával rendelkezik.

A nyitható ajtókkal és levehető motorburkolattal is ellátott autó alumínium és ónötvözet elemekből épült fel, s tizedmilliméterre pontos arányokkal bír. A modell a méretarányos prototípusok és szélcsatornákba fejlesztett modellekhez hasonló technológiával és pontossággal készült, összesen 3000 munkaórás befektetéssel. Doboza szénszálas műanyagot is magában foglal, továbbá egy plakett jelzi a százas szériában elfoglalt sorszámát, valamint az autót a Le Mans-i 24 órás versenyen vezető pilóták aláírásait.

Persze motorja nem indítható, így csak a polcdísznek jó, de talán egy pár év múlva jelenlegi áránál többet is érhet majd, így befektetésként érdemes lehet rá gondolni.