A nap képe: A dubaji rendőrség új autói

Ezúttal nem egzotikus vagy ritka autókkal bővült a világ egyik leggazdagabb rendfenntartó szervének gépjármű-parkja, hanem növelt hatótávval rendelkező elektromos járművekkel. Egyszerre nyolc Chevrolet Bolt került a dubaji rendőrség flottájába.

Miközben többször írtunk, milyen drága és villámgyors autókat kapott a dubaji rendőrség, ezúttal nem a villogás vagy a fényűzés, hanem a praktikum és a környezettudatosság szerepeltek az első helyen, ugyanis nyolc darab Chevrolet Bolt (idehaza Opel Ampera) elektromos négykerekű került az arabok tulajdonába.

„A Chevrolettel kötött együttműködésünk a hatásosabb szolgálatért és Dubai környezettudatos hozzáállásáért jött létre. A nyolc új Chevrolet Bolt EV autó dubaji rendőrséghez kerülése nagy hatással lesz azon célunk elérésében, hogy népszerűsíteni tudjuk az elektromosság előnyeit az Emirátusban” – mondta Dr. Muhammad Nasser Al Razooqi, közlekedési miniszter.

Az Arab Emirátusok legnagyobb városának rendfenntartó szervei természetesen fehér alapon zöld csíkokkal és feliratokkal díszített Boltokat kapnak LED fényhidakkal szerelve.