Majdnem mindent ver az átlagos kinézetű Golf IV – videó

Sokan szégyenkezve vagy épp leesett állal kullogtak haza egy német gyorsulási és sebességmérési versenyről, melyen egy Volkswagen Golf IV szinte mindenféle járgányt helyben hagyott. Sebességben a Lamborghini, Mercedes, Audi és az új Porsche sem volt ellenfél.

Bár alapjait véve sem egy gyenge járgány, azért a VW Golf IV R32 messze nem a legerősebb sportkocsi a Földön. Azért 3.2 literes V6-os erőforrásából kicsikart 250 lóereje képes erre-arra, persze normál esetben egy Lamborghini Huracán számára aligha lenne ellenfél.

Azonban a Gercharged – egy német tuningcég – feldusszasztotta a ménes számát 750-re, amitől a Golf megtáltosodott, miközben ránézésre csak egy „átlagos” német háromajtós.

Az időméréssel egybekötött végsebességfutamokon egy 610 lóerős Lamborghini Huracánt és egy öreg, de tuningolt Audi 80-ast simán helyben hagy, míg egy 900 lóerős Mercedes-AMG CLS 63S és egy Porsche 911 Turbo csak az időben tudja megverni, míg tempóban alulmarad – ez a Golf kezdeti erő-, majd tapadáshiányával magyarázható. Azért nem átlagos teljesítmény 18 másodperc alatt 280 km/óra fölé gyorsítani egy unalmasan fiatalos autótól.