2018. október 08. 17:30   |   Autoblog
címkék:  

Gyártásba kerül a Porsche 911 Speedster

Döntés született, a Porsche 70. születésnapja alkalmából megalkotott és nagy tetszést aratott Speedster tanulmány gyártásba kerül. A purista megközelítésű, kétüléses 911 Speedsterből a jövő év elejétől pontosan 1948 darabot fognak összeszerelni.

Az 1948-as darabszám természetesen nem véletlen, hiszen az első Porsche 356 modell éppen 1948. június 8-án gördült le a gyártósorról, s a Speedster Concept első változata idén június 8-án látott napvilágot. A most leleplezett, sorozatgyártásra kész verzió speciális piros fényezést visel, ami az 1988-as, G-sorozatú 911 Speedster tanulmányra utal.

A 21 colos, keresztküllős, központi csavaros felnikkel és a fekete beltérrel együtt a Speedster egy igazán ízléses, sportos megjelenésű gép. A kerekek az egyes Porsche versenyautókon, például a 911 RSR-en és a GT3 R-en látott versenyfelnik újraértelmezései. A fekete foglalatú fényszórókat szintén a versenyautók inspirálták. A négypontos nappali fények a külső színhez igazodva piros színűek.

A két kör alakú visszapillantó tükör és a motorháztető közepébe épített tanksapka fekete króm és fémborítást kapott. A szélvédő alacsonyabb a normál modellekénél, az ülések mögött pedig a speedsterekre jellemző dupla buborék takaróelem kapott helyet. Az utastérben részben perforált, fekete/piros bőrkárpitot találunk.

Mindkét idén bemutatott Speedster tanulmány a 911 Carrera 4 Cabriolet modellen alapul. A sárvédők, továbbá az első és a hátsó motorháztető anyaga szénszálas műanyag, míg az alváz a 911 GT3 modelltől érkezett. A 4 literes szívó boxermotor több mint 500 lóerős és 9000-es fordulatig képes pörögni. Egy hatfokozatú kézi váltót kapcsoltak hozzá.