2018. október 09. 09:37   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Felhergelt Mercedes-AMG GT S

A német Fostla nevű tuningműhely talált még 140 extra lóerőt a Mercedes erősebbik sportkupéjának motorterében, így az immáron 650 paripát teljesít. Eközben a cég az autó kasztniját is átszabta pár finomság alkalmazásával.

Nem mintha gyári kiállásában vérszegény és gyenge lenne a Mercedes-AMG GT S modellje, de épp azért léteznek tuningcégek, amiért maximalista emberek is – mindig lehet valami több és jobb.

Ezúttal a Fostla adta ki második teljesítménynövelő csomagját a 4.0 literes duplaturbós V8-assal szerelt sportkupéhoz. Az 510 lóerőből (384 kW) és 670 Nm-ből 650 paripa (478 kW), illetve 800 Nm csúcsnyomaték lett, amit a sportlégszűrőknek, új leömlőknek és a motorvezérlő elektronika átprogramozásának köszönhetünk.

Arról sajnos nem szólnak a hírek, hogy ez mennyit javít a 3,8 másodperces sprintidőn és a 310 km/órás végsebességen, de a több mint 25%-os erőnövelés nem szokott észrevétlen maradni.

A hannoveri tuningcég szerencsére a külsőt sem hagyta érintetlenül, így a Prior Designnal együttműködve egy teljes optikai csomagot készített hozzá, amit „Malachit Zöld” fóliával burkolt be, hozzá adta a KW állítható futóművét, illetve kiegészítette az ADV.1 20 collos kerekeivel.

Akinek tetszik az elkészült munka, és rendelkezik egy AMG GT S példánnyal, jobb ha siet, ugyanis csupán 50 példány elkészítését tervezi a Fostla, de legalább mindet Európának.