2018. október 14. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: A Mercedes kisbusz, ami egy bárki számára elérhető szállás

Az alábbi, Mercedes-Benz L 406 1968-as születésekor a göteborgi tűzoltóparancsnok autójaként kezdte pályafutását, mára azonban egy szeretnivaló szállás lett belőle. Az öt éve vendégházként működő kisbuszt bárki lefoglalhatja, aki Norvégia legkisebb szobájára vágyik.

Bár a kis kempingautók úttörője a Volkswagen Transporter, az alábbi Mercedes L 406-os érdekesebb történettel bír, mint a legtöbb hippibusz.

Még 1968-ban a svédországi Göteborgban kezdte pályafutását a tűzoltóparancsnok autójaként, aki húsz évig birtokolta, majd néhány új tulajdonost követően jelenlegi gazdáihoz került Norvégiába, akik nem akarták tovább az használni, helyette inkább leállították a kertbe, kipakolták azt, ami nem kellett bele, s berendezték egy kis szobának.

A rózsaszín külsőt kapott, sok ablakos Mercedes busz már öt éve kínál szállást a legkülönfélébb embereknek szerte a világból, s az eddigi élménybeszámolók alapján mindenki szeretett itt megszállni. Fürdőszobát kár keresni, de egy franciaágy és egy heverő simán belefért, a reggeli kávézást pedig a kertben könnyedén megejthetik a vendégek.

A kisbusz nézőpontjából készült kedves videó alább látható: