2018. október 20. 13:06   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Sportszerűen búcsúzik a Mercedestől az Audi a DTM-ben – videó

2019-től a Mercedes-AMG helyét az Aston Martin veszi át, ezt pedig a csillagmárkások egyik legnagyobb riválisa, az Audi sem tudta szó nélkül hagyni, így méltó módon emlékezett meg a legszívszorítóbb pillanatokról, melyeket együtt éltek át.

Nem is búcsúzhatna szebben a Német Túraautó Bajnokságtól a Mercedes, minthogy elhódította mindkét végső győzelmet utolsó szezonjában: Gary Paffett az egyéni-, a Mercedes-AMG Motorsport Petronas csapat pedig a konstruktőr címet hódította el, így talán még inkább szomorú a búcsú.

Hogy mit érez ezzel kapcsolatban az utolsó idei versenyen (a Hockenheimringen) győzedelmeskedő, ám végül alulmaradó Audi? Nos, a gyártó igencsak sportszerű magatartást mutatott egy visszaemlékező rövidfilmmel, mely a két konstruktőr évtizedeken át tartó rivalizálásának legérdekesebb pillanatait mutatja meg nekünk „See You! Mercedes-Benz” (Találkozunk még! Mercedes-Benz) címmel fémjelezve. A videóban a legviccesebb, legkeserűbb, leghihetetlenebb és legizgalmasabb mozdulatok elevenednek meg újra, miközben érezzük a négykarikások kommentátorából áradó tiszteletet.

A rövidfilm még az utolsó DTM futam előtt került levetítésre, míg magán a mérkőzésen mind az öt Audi RS5 DTM  szárnyán a „See You” felirat volt látható, az O betű helyett egy Mercedes jelvénnyel. Mi ez, ha nem a rivalizálás legkifinomultabb formája?