340-re gyorsul 800 méteren a pokoli Nissan GT-R – videó

Egy 1600 lóerős Nissan GT-R kápráztatta a tömeget egy németországi autós rendezvényen. A brutális japán járgány fél mérföldön 340,9 km/óráig gyorsult, ami több, mint eredeti végsebessége gyárilag.

Már 11 éve, hogy a Nissan bemutatta az ár/érték arányban verhetetlennek bizonyult sportautóját, amely a nálánál drágább olasz és német riválisait is könnyűszerrel verte. Mára a helyzet sokat változott, hisz a konkurencia nem tétlenkedett új modellekkel előrukkolni, míg a japánok inkább csak áthangolták a „Godzillát”.

Ettől még persze akadtak, akik gyári vagy nemesített verzióban kimerészkedtek a gyorsulási versenyekre, s sokszor így is büszkén térhettek haza, de egy olyan világban, amikor a legtöbb szupersportautó már 1000 lóerő körüli teljesítménnyel bír, egy 5-600 lovas, nehéz kupé nem rúg labdába.

Kivéve, ha egy olyan cég veszi kezelésbe, mint a Gosha TurboTech, egy orosz nemesítő műhely, amely nagyteljesítményű sportautókra szakosodott. A 2017-es modellévű GT-R finomhangolását követően az eredmény 1600 lóerő lett, ami közel háromszorosa a gyári értéknek, s száz paripával haladja meg a hírhedt Bugatti Chiron erejét.

Mivel a szám nem jelent automatikus győzelmet, a tulaj kivitte terepre is az autót, hogy kiderüljön, mire képes. Nos, egy német autós rendezvényen 800 méteren képes volt 340,9 km/óráig gyorsítani vele (mindössze 15,112 másodperc alatt álló helyzetből), ez pedig másnak nem sikerült aznap…