2018. november 07. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Az új Tesla Roadster minden autónál gyorsabb lesz

Habár napról napra gördülnek le a futószalagról az egyre gyorsabb szériaautók világszerte, a Tesla első embere és megalkotója, Elon Musk egy nyilatkozatában azt mondta, az új Roadster mindegyiknél gyorsabb lesz nagyjából minden tekintetben.

Érkezőben a Tesla Roadster második generációja, amely a Föld egyik leggyorsabb sorozatgyártású négykerekűje lehet.

Elon Musk egy, a Recode-nak adott nyilatkozatában áruld el pár apróságot a készülő csúcskategóriás, nyitott villanyautóról. „Úton van a következő generációs Roadster. Ez ígérkezik majd a leggyorsabb sportkocsinak minden aspektusban. Legjobb gyorsulás, legnagyobb végsebesség, legjobb irányíthatóság. Az a fontos, hogy legyen egy olyan elektromos sportautónk, amely gyorsabb a világ leggyorsabb benzines sportkocsijánál.” – mondta a milliárdos feltaláló.

Később azt is elárulta, hogy az előzetes mérések szerint a 200 kilowattórás akkumulátorcsomaggal megtámogatott Roadster 1,9 másodperc alatt lesz képes elérni a 100 km/órás tempót, míg a negyedmérföldes (402 méteres) távot 8,9 szekundum alatt fogja futni, míg végsebessége eléri akár a 402 km/órát is. Ezt érdekes módon a gyár alkalmazásában álló (tesztpilóta) Emile Bouret némiképp cáfolta, ugyanis szerinte az autó még ennél is jobb értékek elérésére lesz képes.

Mint az közismert, nem a Tesla az egyetlen cég, amely az elektromobilitásban látja a jövőt: a horvát érdekeltségű Rimac már a második szuperautóját készíti, amely a most ígért új Roadster értékekkel szállhat majd harcba, de az olyan hagyományos gyártók, mint a McLaren is így vélik, hogy az elektromos hajtás nélkülözhetetlen lesz hamarosan a csúcs sportautók világában.