2018. november 11. 17:05   |   Autoblog
címkék:  

Bemutatták az új Mitsubishi L200 pickupot

Bangkokban bemutatkozott az új generációs Mitsubishi L200 pickup, amely látványosabb külsővel, továbbfejlesztett négykerék-hajtási rendszerrel, kényelmesebb rugózással és korszerű biztonsági, valamint vezetői asszisztens rendszerekkel hoz újat. Az L200 továbbra is Thaiföldön, a Laem Chabang üzemben készül és ott november 17-én indul az értékesítése. Később a világ minden pontjára eljut majd.

Az L200 mindenekelőtt a frontrészének dizájnjával mutat újat. Az aktuális Mitsubishi formanyelvnek megfelelő orr kifejezetten impozáns; hatalmas hűtőrács, széles hűtőmaszk és oldalra kitolt, éles metszésű apró fényszórók jellemzik. Alul ezüstre fényezett alvázvédő elemet helyeztek el, amely formájával rímel az ezüst hűtőmaszkra. Az irányjelző és ködlámpa egységeket magasra tették. A orr rendkívül erőteljes és tiszteletet parancsoló. Oldalnézetből a formázott, kiszélesített kerékjáratok tűnnek fel, míg hátul az átrajzolt lámpák és lökhárító jelentenek újdonságot.

A kabin alapjaiban újult meg és egyszerre közvetít modern és robusztus képet. A középkonzol kiemelkedik a műszerfal síkjából és ezüstszínű keret dobja fel. A szélső légbeömlők is ezüstszínű keretet kaptak. A minőségi hatást puha bőrbetétek és jól látható kontrasztvarrások fokozzák.

Az új, összkerékhajtású L200 modellekben Easy-Select vagy Super-Select 4WD rendszer dolgozik, amelyekkel tovább javult a pickup terepjáró képessége. Mindkét rendszerben új az Off-road mód, ami sóder, sár/hó, homok és szikla (csak felezővel együtt) beállítást tartalmaz. Az Off-road módot aktiválva a motor, a váltó és a fékrendszer szabályozása automatikussá válik, felügyelve és kontrollálva a kerekek megcsúszását, jelentősen fokozva a terepen nyújtott teljesítményt. Az ereszkedést lejtmenet-vezérlő könnyíti meg.

Az új L200 továbbviszi a jelenlegi modell alvázas konstrukcióját, miközben számos új biztonsági rendszert és vezetői asszisztenst hoz a fedélzetre. Ilyen az ütközésmegelőző rendszer, amely felismeri a járműveket és a gyalogosokat, a holttérfigyelő, a hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer, valamint a 360 fokos kamera, ami felülnézeti képet is mutat az autóról. Mindemellett javult a fékteljesítmény, a tárcsákat és a nyergeket ugyanis nagyobbakra cserélték. A menetkomfort is jobb lett, a hátsó lengéscsillapítókat vastagabbra cserélték, az ötfokozatú automataváltót pedig hatfokozatú váltotta.

Az új Mitsubishi L200 értékesítése november 17-én indul Thaiföldön, majd fokozatosan az összes kontinensre, mintegy 150 országba jut el az autó. Az európai bevezetés 2019 nyarán lesz esedékes. Az idei pénzügyi évben a Mitsubishi 180 ezer jelenlegi és új L200 modell eladásával számol.