2018. november 12. 13:35   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: a jövő Ford GT40-e

A kaliforniai Superformance neve a 60-as évek ikonikus sportautóinak folytatólagos változatai kapcsán lehet ismerős. A Superformance többek között Shelby Daytona Coupékat és GT40-eket szerel össze a Shelby American jóváhagyásával, ők készítik a leghitelesebb, legpontosabb másolatokat. A SEMA háttéripari kiállításra egy gyönyörű GT40-nel érkeztek, benne az új Ford GT hajtásláncával.

A Future GT Forty érdekessége, hogy beleültették az új Ford GT szupersportkocsi 3,5 literes V6-os Ecoboost motorját, amely szériaállapotában 647 lóerőt ad le. A GT40-ben még egy kicsit többet tud, hiszen két darab Garrett turbófeltöltőt és egyedi Magnaflow kipufogórendszert aggattak rá. Pontos adatokat nem tudunk, de a restomod GT40 minden bizonnyal sokkal gyorsabb régi önmagánál.

Ami a megjelenést illeti, a karosszériát a Ford modern versenyautóin látható piros, fehér és kék Ecoboost festés borítja és komplett APR Performance bodykit ékesíti. A gép emellett Ridetech Shockwave légrugós felfüggesztésen és HRE felniken gördül.