2018. november 20. 15:07   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: A legdurvább Land Rover Defender

Talán nincs is szebb autó a keményen dolgozó, kétkezi munkás férfiember számára, mint egy kipofozott Mercedes G-osztály vagy egy Land Rover Defender. Utóbbiból készített egy pickupot a Kahn Design a Chelsea Truck Company segítségével. Menő platós lett belőle.

Nem kell sokat várnunk a teljesen megújuló Land Roverre, addig is a Kahn Design még csavart egyet a népszerű terepjárón, hogy legyen mi után vágyakoznia a megalomán munkásembereknek.

A tuner a Chelsea Truck Company átépítő céggel karöltve egy négyajtós platós terepjáróvá alakította az SUV-t, de nem akárhogy: egy új első és hátsó lökhárító, fekete hűtőrács, LED nappali menetfények, átdolgozott motorháztető és 9×16 collos selyemfényű fekete Defend 68 alufelnik is kerültek rá 285/75-ös terepabroncsokkal. Ezt tökéletesen kiegészítik az extra sárfogók, a fekete bukókeret, illetve az oldalankénti egy-egy kipufogóvég. Az egész karosszériát vulkánkő színű és kinézetű selyemfénybe burkolta a cég, a magasságot pedig 50,8 mm-es intervallumban lehet változtatni a terepviszonyok függvényében.

A külsőhöz méltó beltérrel is büszkélkedhet a Defender pickup, így kagylósított sportülések, különleges mintázatú bőrkárpitozás, alumínium kormánykerék és pedálok, valamint egyedi, kézzel készített díszítések kerültek a kabinba, hogy a luxusérzet se szenvedjen csorbát.

Az egyébként 2015-ben gyártott Defenderben egy 2.2 literes turbódízel aggregát dolgozik kézi kapcsolású sebességváltóval, jelenleg 13679 kilométer (mivel jobbkormányos, így angolszász mértékegység szerint 8500 mérföld) található benne, s épp eladó az alábbi oldalon 69 999 fontért (25,3 millió forintért), ami nem olcsó, de értéktartó egyedi jármű lévén nem is mondhatjuk pimaszul soknak.