2018. november 27. 18:45   |   Autoblog
címkék:  

Aligha létezik ennél szebb kabrió

A Bentley bemutatta a vadonatúj Continental GT Convertible modellt, amely a nyitott tetős GT autózás legmagasabb fokát képviseli. A Bentley GT modellek építése terén szerzett szakértelme az új Convertible modellben csúcsosodik ki; az elegáns, szoborszerű megjelenés tökéletes harmóniában áll a kézi munkával kialakított kabinnal. A káprázatos szépségű kabriót 6 literes W12-es mozgatja, akár 333 km/órás sebességgel.

A harmadik generációs Continental GT Convertible megtartotta elődei elaganciáját és stílusát, ám karosszériáját élesebb vonalak tűzdelik. Ahhoz azonban nem fér kétség, hogy velőtrázóan gyönyörű autó, csukott és nyitott tetővel egyaránt. A sziluett hosszabb és alacsonyabb az előddel összevetve, az első kerekek 135 mm-rel előrébb kerültek, a motorháztető pedig laposabb lett. A fényszórók a legkorszerűbb LED Matrix technológiát használják, dizájnjuk pedig lenyűgöző; úgy ragyognak, akár a gyémántok. A hátsó fényforrások is hasonlóképpen látványosak, optikájuk háromdimenziós mélységű.  A Continental GT Convertible 21 colos kerekeken gördül, de felárért 22-es garnitúrával is kérhető. A vászontető 7 különböző árnyalatban rendelhető és három decibellel csökkenti a belső zajt autópálya tempónál az előddel összevetve. Csukott tetővel a Bentley kabinja olyan csendes, mint az előző Continental GT Coupe modellé.

A legmagasabb minőségű bőrrel és fenntartható forrásból származó faanyaggal berendezett utastér egy műalkotás. Ha a különleges dupla fabetét opciót kéri az ügyfél, 10 négyzetméternyi fa kerül az autóba. Lakkozott, fakarimájú kormánykerék is rendelhető. A komfortülések 20-irányban állíthatók és kényelem, illetve kifinomultság tekintetében új mércét állítanak. Fűthetők, szellőztethetők és masszázsfunkcióval ellátottak. Többféle keresztvarrással láthatók el. A fő műszeregység digitális, középen pedig a Bentley egyedi, forgatható kijelzője kapott helyett. Minden motorindításnál előbukkan a Bentley történetének legnagyobb multimédiás képernyője (31 cm). Ha nincsen rá szükség, analóg órasorral helyettesíthető, vagy teljesen el is tüntethető. A személyre szabási lehetőségek gyakorlatilag végtelenek.

A vadonatúj Continental GT Convertible 6 literes W12-es TSI motorral kerül forgalomba, amely a világ legfejlettebb tizenkét hengeres motorja. A nagynyomású befecskendezést alacsony nyomású befecskendezéssel kombinálja. Vitorlázó funkcióval és hengerlekapcsolás technológiával is felszerelték, a szabványos átlagfogyasztása 12,4 l/100 km. Az erőforrás maximális teljesítménye 635 lóerő, a legnagyobb nyomatéka pedig 900 Nm. A luxuskabrió álló helyzetből 3,8 másodperc alatt gyorsít százra, csúcssebessége pedig elképesztő 333 km/óra.

Az osztályelső menetkomfortról fejlett, 48-voltos mozgáskiegyenlítő rendszer és háromkamrás adaptív légrugózás gondoskodik. Előbbi rendszer kanyarodás közben kiegyenlít minden oldaldőlést és szavatolja a kerekek tökéletes talajfogását. A fékrendszer az autóipar legnagyobb átmérőjű tárcsáit és összesen 28 dugattyút foglal magában. Az első tárcsák 42 centiméter átmérőjűek, a nyergekben pedig 10-10 dugattyú dolgozik. A hátsó tárcsák 38 centiméteresek, a nyergek négydugattyúsak. A most első ízben tengelyenként eltérő szélességű gumiabroncsokat a Pirelli fejlesztette a kabrióhoz.