2018. december 06. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Audi e-tron GT Spyder

Bár még csak egy gyönyörű, négyajtós koncepciót mutatott be elektromos Tesla riválisjelöltjéből az Audi, az első képek megmozgatták a virtuális designerek fantáziáját. Így készült az e-tron GT-ből kabrió, kupé és háromajtós változat egyaránt.

Kissé megkésve, de a Los Angelesi Autószalonon bemutatta a Tesla Model S ellenfelének szánt saját villanyhajtású négykerekűjét az Audi.

Az e-tron GT concept egy meseszép négyajtós kupé, mely akár 400 kilométeres hatótávot, 240 km/órás csúcssebességet és 3,5 másodperces százas sprintidőt ígér, így bár elmarad amerikai riválisától, jó alternatívája lehet annak, ha megfelelő áron kínálja majd a cég – várhatóan valamikor 2020-tól.

A motortól és a menettulajdonságoktól eltekintve abban mindenki egyetért, hogy a design egyszerre futurisztikus, határozott és jellegzetes, a virtuális designerek pedig nem is bírták sokáig, hogy ne készítsenek saját átiratot a prototípusból az eddig megszokott karosszéria-változatokra.

Így láthatjuk most Aksyonov Nikita szemével a Spyder, kupé és háromajtós variánsokat, azt azonban egyelőre nehéz megtippelni is, melyik lehet életképes a jövőben, hisz még a végső e-tron GT is várat magára, de mi a legnagyobb lehetőséget a nyitott tetős változatban látjuk, habár a legegyszerűbb a kétajtós kupé megvalósítása lenne.