2018. december 08. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Csúnya hibát találtak a Lamborghini Gallardo modelleknél

14 ezer példányból csupán 1152 darabot érint, mégis komoly hibát hordoz ennyi Lamborghini Gallardo. A 2010 júniusa és 2013 novembere között gyártott sportautóknál ugyanis esélyes, hogy nem gyulladnak fel a műszaki hibákat jelző kontrollámpák.

Visszahívási kampányt indított Amerikában a Lamborghini a 2010. június 23. és 2013. november 20. között gyártott Gallardo modellekre, ugyanis ezeknél a példányoknál nagy eséllyel nem gyullad fel egy hibát érzékelve a megfelelő ellenőrzőlámpa, miután leállítást követően újra beindítja a tulajdonos az autót.

Az 1152 darab kupé és Spyder állítólag csak Amerikában küzd ezzel a gonddal, amit mindössze egy szoftverfrissítéssel képes orvosolni a gyár. A visszahívás december 14-től él, és mindenkit felkeres, illetve tájékoztat a cég, ám aki ennél korábban szeretné megoldani a problémát, az nyugodtan befáradhat egy hivatalos szervizbe.

A frissítés természetesen ingyenes, és csak néhány percet vesz igénybe. Az NHTSA közlekedésbiztonsági ügynökség szorgalmazza, hogy mindenki éljen a lehetőséggel, különben elképzelhető, hogy komoly kár képződik az autóban, esetleg baleset is bekövetkezhet miatta.

A 2003 és 2013 között gyártott Gallardo egyébként a mai napig a Lamborghini legsikeresebb modellje a maga 14 ezer eladott darabszámával, a még gyártásban levő Huracán azonban jelenleg már 11 ezer példánynál tart, így nemsokára valószínűleg átveszi az elsőséget.