2010. december 01. 20:36   |   Autoblog
címkék:  

Elkészült az új Audi A6-os

Az Audi áttervezte felső-középkategóriás modelljét, az A6-ost, így mostantól még könnyebben lehet majd összetéveszteni az A8 zászlóshajóval. Az új A6-os telis-tele van innovatív megoldásokkal, igazi újdonsága pedig a későbbi hibrid változat. A megújult A6 limuzin jövő év elején kerül a márkakereskedésekbe.

Galéria megtekintése Galéria megtekintése

Az Audi drive select menetdinamikai szabályzórendszer szintén a szériafelszereltséget bővíti, az elsőkerék-hajtású változatok elektronikus menetstabilizáló berendezése (ESP) pedig az elektronikus differenciálzár-hatású funkcióval egészül ki. Kívánságra rendkívül kényelmes adaptív légrugózás is rendelkezésre áll, az ugyancsak opcionális dinamikus kormányzás később jelenik meg a választékban.

A későbbiekben csatlakozik a modellsorozathoz az Audi A6 hybrid. A kocsi orrában a 2 literes TFSI turbómotor 211 lovas változata teljesít szolgálatot, mögötte pedig egy 45 lóerős és 211 Nm nyomatékú elektromotor található. Együtt 245 lóerőt biztosítanak, melyet egy 8-fokozatú tiptronic váltó közvetít az első kerekeknek. Az elektromos energiát egy léghűtéses, 1,3 kWh-s lítium-ion akkumulátor tárolja.

Az Audi A6 hybrid 100 km/órás sebességet is elérhet elektromos üzemben; állandó 60 km/órás tempóval 3 kilométert képes így megtenni. Az előzetes adatok szerint 7,3 másodperc alatt gyorsul fel százra, csúcssebessége 238 km/óra, míközben átlagfogyasztása 6,2 l/100 km.