2018. december 27. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Dodge Demon gyorsul a McLaren 720S ellen – videó

Elérkezett az amerikai izomautók királyának és a brit áramvonalas sprinter visszavágója. Egyszer már nyelnie kellett a port a Demonnak, akkor azonban a körülmények nem voltak számára ideálisak. Majd talán most…

Ha a Dodge hivatalos adatait vesszük csak figyelembe, a 840 lóerős Dodge Demon a kifutópályák fenevadja: 9,65 másodperc alatt is képes letudni a negyedmérföldes (402m) távot, amennyiben a körülmények megfelelőek – azaz kellő tapadás áll a hátsó kerekek rendelkezésére.

Azonban az esetek nagy részében nem úgy tud indulni a behemót izomjárgány, hogy tíz másodperc alatt célba érjen, ettől függetlenül még mindig jobban kéne teljesítenie a távot, mint a nála 120 lóerővel gyengébb McLaren 720S. A brit sportautó tarsolyában azonban több lapul, mint a nyers erő. Hihetetlen tapadása és áramvonalassága többször bizonyított már erősebb ellenfelekkel szemben. Egyszer már a Dodge is áldozatául esett a 720S gyorsaságának idén, ráadásul repülőrajtos indulással, most azonban jobb körülmények állnak mindkét résztvevő rendelkezésére – ami inkább a Demon malmára hajtja a vizet.

De vajon ki nevet a végén? Körülbelül 15 perctől érdemes nézni a négymenetes csatározást.