2019. január 05. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Az egyedi tuningos LaFerrari

Csupán 499+1 darabot készített hibrid szuperautójából az olasz istálló, az egyik modell arab tulajdonosa mégis úgy gondolta, lehet még különlegesebbé tenni kedvencét. Így került a RevoZport nevű nemesítőcég kezei közé a LaFerrari, melyből végül megszületett a Revoluzion.

Szinte FXX K Evót csinált a LaFerrariból a RevoZport, miután egy közel-keleti ügyfél speciális igényével felkereste a céget.

A tuner teljesítette a tulajdonos merész elképzeléseit egy komoly optikai csomaggal, melynek részei szénszálas műanyagból készültek. Így került egy első és hátsó lökhárító-, továbbá küszöbtoldat, egy masszív hátsó szárny és egy motortakaró borítás is az autóra. Míg látványban is hozzá tesznek a megjelenéshez, a RevoZport szerint az elemek javítanak a légellenállási együtthatón, továbbá több leszórítóerőt képeznek és egyúttal több levegővel látják el a motort.

Habár a Ferrari mindössze 499+1 példányt készített az autóból, úgy tűnik, egyeseket ez nem igazán érdekel, amikor az egyediség üti fel a fejét, ráadásul a tehetős arab tulaj egyedi szettet kért, így esélyes, hogy nem készül több Revoluzion „példány”. Ugyan az átalakítás árát megbecsülni is nehéz, nem valószínű, hogy olcsó mulatság lehet egy optikai csomag egy olyan autóra, melyen 850 ezer forint értékben feszül négy gumiabroncs.