2019. január 16. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A McLaren, amit mindenki megengedhet magának – videóval

Az eredeti modell árának ötvenezred részéért vihetjük haza a Lego Speed Champions sorozatának legújabb példányát, a McLaren Senna szupersportautót, amely cserélhető felnikkel és szélcsatornával együtt érkezik.

Míg az eredeti McLaren Sennából csupán 500-at készítettek kézzel, s a legolcsóbb példány is 750 ezer fontba (273 millió forintba) került, most mi magunk is megépíthetjük az álomautót, ráadásul mindössze 13 fontért (4735 forintért).

Ez a valódi jármű árának ötvenezrede, amiért cserébe egy 219 részes, 15 centiméter hosszú, Victory Grey („Győzelem” szürke) színű, narancs kiegészítőkkel ellátott műanyag játékot kapunk. A doboz további tartalma egy sofőr, négy extra dísztárcsa, illetve egy szélcsatornát imitáló ventilátor.

A bevallottan hétéves rajongói táborra hajtó Senna LEGO Speed Champions játék a szintén műanyagból megalkotott P1 és 720S példányokhoz hasonlóan várhatóan gyorsan elfogy majd a polcokról.

Csak emlékeztetőül, a néhai F1-es pilóta nevét viselő szuperautó lelkét egy 800 lóerőt és 800 Nm-t előállítani képes 4.0 literes duplaturbós benzinmotor adja, melynek köszönhetően a mindössze 1198 kilogrammos járgány 2,8 másodperc alatt képes százra katapultálni, ahonnan további 4 szekundum alatt éri el a kétszázat, míg végsebessége eléri a 340 km/órát.