2019. január 26. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Három terepjáró húzza el a hóban ragadt buszt – videó

Egy montreali helyi járatnak akadtak gondjai a havas utakon, így mikor végleg kilátástalannak tűnt a helyzet, három terepjáró néhány jó hosszú kötél segítségével megoldott a problémát.

Nem könnyen akad el egy több tíztonnás jármű a hóban, azonban, ha ez megtörténik, bizony nem könnyen szabadul ki onnan. Egy montreali busznak például három terepjáró sietett a segítségére, hogy az enyhén felfelé tartó úton tovább tudjon haladni.

A helyi járat ugyanis egyszerűen nem tudott a havas aszfalton elindulni, mivel hátsó kerekei folyamatosan kipörögtek. Erre három terepjáró, akár Superman, ott termett, hogy kirángassa a hó fogságából a sofőrt és utasait. A három angyal között egy Toyota Sequoia (az első), egy Toyota 4Runner (a második) és egy Jeep Wrangler (a harmadik) található, a trükk pedig annyi volt, hogy egymás elé kötötték magukat, így vonatozva, a busszal együtt összesen 14 hajtott kerékkel sikerült elérni a célt.

Vajon Magyarországon hasonló helyzetben mi történne? Valószínűleg előbb kellene az utasoknak segítenie kitolni a pórul járt járművet, minthogy a többi közlekedő segítsen rajta.