2019. január 26. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Mit keres egy Porsche a Mercedes múzeumban?

Kedves gesztussal ünnepli riválisa jubilálását a Mercedes-Benz. A gyártó stuttgarti múzeumába ugyanis a minap bekerült egy Porsche 550 Spyder is, amely nem véletlenül vált a kiállítás ideiglenes tagjává. A csillagmárkások sportszerűségből jelesre vizsgáztak.

A stuttgarti Mercedes Múzeum szemfüles látogatói meglepődve tapasztalhatták, hogy nem csak csillagmárkás modellek láthatók a kiállításon.

Egy Porsche 550 Spyder is a tiszteletét tette náluk, amely a szintén stuttgarti Porsche Múzeum tizedik születésnapjának ünneplésére látogatott a riválishoz. A klasszikus, vajszínű roadster a Mercedes leghíresebb oldtimer versenyautói kíséretében látható körülbelül február közepéig, az alábbi szöveg kíséretében: „Őszinte gratulációnkat küldjük a Porsche Múzeumnak, és reméljük, az eddigi sikeres együttműködéseink a jövőben is folytatódni fog” – üzeni Christian Boucke, a Mercedes-Benz Classic elnöke.

A kedves gesztust tovább fokozza, hogy a Porsche dolgozói január 31. és február 10. között teljesen ingyen látogathatnak az intézménybe, amihez elég bemutatniuk dolgozói igazolványukat. Ez egyébként nem az első eset, hogy a két stuttgarti múzeum összedolgozna, ugyanis amennyiben valaki látogatását teszi az egyik komplexumban, a másikba 25% kedvezménnyel léphet be érvényesített jegye felmutatásával.

A két gyártó kötelékét pedig az öregbíti igazán, hogy a Porsche gyár alapítója, Ferdinand Porsche fiatalként még az osztrák Daimlernek (DMG) dolgozott, mint technikai igazgató 1906-tól, majd 1926-tól már az igazgatói tanács tagja is volt, miközben olyan modellek kifejlesztésében is segédkezett, mint az 1924-es Mercedes-Benz Targa-Florio versenyautó vagy az 1928-as Type SS kompresszoros sportkocsi.