2019. február 01. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Toyota Supra kombiként

Rain Prisk fogta a Toyota és BMW házasságából született új Suprát és a régi Z3 M Coupe mintájára készített egy kombihátú japán sportkocsi elképzelést. Azért a Suprán is furán áll, de nem teljesen idegen a puttony.

Talán nem mindenki kedvence lesz az újjáélesztett Toyota Supra, de az biztos, hogy a japán gyártóra jellemző nyugodt (már-már unalmas) jegyeknek nyoma sincs a kupén – köszönhetően talán a BMW befolyásnak is, amely a belsőn egyértelműen tetten érhető.

Akárhogy is, az aktuális BMW Z4-es édestestvére alig, hogy rivaldafénybe került, már felkeltette az autós világ figyelmét, így a virtuális designerekét is.

Rain Prisk megannyi érdekes ötlettel rukkolt már elő a legkülönfélébb modelleket illetően, s ezúttal a Suprán gyakorolt digitális ecsetjével, s megalkotta a Supra shooting brake-et, vagyis a háromajtós kombi Suprát.

A trükk persze nem csak egy puttony „felhelyezéséből” áll, ugyanis egyszerre kapott kerékív-szélesítéseket, spéci felniket az elképzelés. Habár a jellegzetes hátsó szárny eltűnt, a különleges LED lámpák megmaradtak, ahogy a diffúzor is a kipufogókkal együtt. Az egész művet egy diszkrét ültetéssel tette teljessé a mester, így már-már sajnálkozhatunk, hogy a Toyota nem tervez ilyen kiadást készíteni a legendás nevű sportkocsiból.