2019. február 02. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Aranyba bújtatott Hondák

Így kell ünnepelni egy jubilálást! A Honda már 50 éve van az ausztrál piacon, melynek tiszteletére legérdekesebb szüleményeit arany köntösbe bújtatta, így nem csak az NSX, a Civic Type R, de a CBR100RR motor, egy fűnyíró és még egy aggregátor is ragyogó festést kapott.

1969-ben kezdte értékesíteni Ausztráliában termékeit a Honda, így idén már ötven éve, hogy a szigetország piacán fellelhetők a H logós járművek és kiegészítők.

Ennek apropóján kereste meg a cég a Vinyl Wraps and Graphics nevű fóliázóműhelyt a gyártó ausztrál képviselete, hogy az arany évfordulóra a megfelelő színösszeállítást kapja néhány portéka.

Így kapott fényes sárga köntöst az új Honda NSX és a Civic Type R, de az autók mellett egyéb eszközök is, mint például a CBR100RR Fireblade sportmotor, a CRF450L enduro és a CRF50F gyerek motorkerékpár, ám a lista itt még nem ér véget.

A HRU19 Buffalo Premium névre keresztelt fűnyíró és az EU22i aggregátor egyaránt aranyfóliát kapott – előbbi különlegessége, hogy csak Ausztráliában gyártják és árulják. A márka ausztrál vezére, Hiroyuki Shimizu jó kedélyűen csak ezt nyilatkozta: „Gondolkodtunk, hogyan tudnánk megünnepelni a jubileumot és különleges sokszínűségünket egy bátor és vicces módon. Mármint, ki látott már arany fűnyírót vagy aggregátort korábban?”

Sajnos a rajongóknak rossz hír, hogy a képeken látható tárgyakból nem tervez értékesíteni egyet sem a Honda, ám a fóliázó cég valószínűleg készséggel áll bárki rendelkezésére, akár egy aggregátor esetében is.