2019. február 04. 14:15   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: egy igazán különleges BMW kupé

A bajor prémiumgyártó egy 400 példányban limitált különkiadással ünnepli vadonatúj luxus sportkupéja osztatlan népszerűségét – most először a BMW Individual exkluzív stílusjegyeivel, karosszéria-kiegészítőivel és utastéri opcióival.

A magával ragadó karosszériafényezés, az előkelő könnyűfém keréktárcsa-garnitúra és a fejedelmi utastér-kialakítás exkluzív harmóniája egyedi, markáns stílusjegyekkel ruházza fel a BMW M850i xDrive Coupé First Edition modellt. A lélegzetelállító megjelenés középpontjában mindenekelőtt a BMW Individual vadonatúj, speciális Frozen Barcelona Blue metál karosszériafényezési árnyalata áll, amelyet most először fújnak BMW modellre a fényezők.

Az összetéveszthetetlen tónust a BMW Individual magasfényű Shadow Line külső felszereltségi csomag újragondolt tételei egészítik ki: az oldalsó ablaksávok szegélyein és a légcsatorna-nyílások betétjein kívül a vese alakú hűtőrács kerete és lamellái, valamint a kipufogóvégek is fényes feketén ragyognak. A különkiadás 20” méretű, Y-küllődizájnú, Jet Black árnyalatú BMW M könnyűfém keréktárcsákon gurul, az opcionális extrafelszereltségek között pedig a szénszálból készült BMW M tető és az M Carbon karosszériacsomag is megtalálható.

Az ajtók mögött ugyancsak a BMW Individual típus-specifikus, egyedi opciói fokozzák az exkluzív utastéri hangulatot. A BMW M850i xDrive Coupé First Edition különkiadás egyik jellegzetessége az újdonsült, Ivory White/Night Blue kéttónusú színösszeállítás szerint megtervezett BMW Individual Merino bőrkárpitozás, amely Night Blue színű bőrrel bevont BMW M sportkormánnyal és Night Blue árnyalatú BMW Individual Alcantara tetőkárpittal párosul.

A műszerfal középső részét Black Piano bevonatú BMW Individual betétek díszítik, az elegáns „First Edition 1/400” felirattal. A tökéletes hangzásról a Bowers & Wilkins Diamond zenerendszer gondoskodik, az utastér luxus hangulatát pedig a motorindító Start/Stop gomb, az iDrive vezérlőtárcsa, a hangerőszabályzó gomb és az automataváltó világító előválasztó-karjának kristályüvegből készült változata emeli új dimenzióba.

A limitált széria meghajtásáról 530 lóerős, BMW TwinPower Turbo technológiával dolgozó, nyolchengeres benzinmotor gondoskodik, amelynek erejét nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltó továbbítja az útra.

A BMW M850i xDrive Coupé First Edition egy 400 példányban limitált különkiadásként lát napvilágot a BMW dingolfingi gyárában, 2019 áprilisa és júniusa között.