2019. február 14. 17:50   |   Autoblog
címkék:  

Itt a leggyorsabb Bentley SUV

A Bentley megépítette a Bentayga Speed változatát, amiben W12-es motor dohog, nem kevesebb, mint 635 lóerővel. A Nagy-Britanniában kézi munkával készülő Bentayga Speed 3,9 másodperc alatt gyorsul fel százas tempóra és eléri a 306 km/órás sebességet, így a világ egyik leggyorsabb szabadidőautója.

A Bentley Bentayga Speed a Continental GT-vel 2007-ben megkezdett Speed modellek hagyományát folytatja. Már kívülről is látszik rajta, hogy ő a hangsúlyosan sportos csúcsmodell. Sötétített fényszórók, színre fújt küszöbök, nagyméretű tetőspoiler, sötét tónusú hűtő- és lökhárítórácsok, továbbá egyedi stílusú 22 colos felnik és Speed feliratok jellemzik. A kimagasló minőségű, luxus módon berendezett utastérben Alcantara és bőr kárpitozást találunk, az ülések különleges gyémántmintás varrást és szegélyezést kaptak. A műszerfali dekorelemen Speed felirat látható, akárcsak a küszöbléceken.

Ahogy mindegyik Bentayga, a Speed is négykerék-hajtású és elektronikus differenciálzárral szerelt, a sofőr pedig nyolc különböző vezetési üzemmód közül választhat. A Sport beállítás még dinamikusabb viselkedést, erőteljesebb hangzást és feszesebb rugózást eredményez. Extraként rendelhető karbon-kerámia fékrendszer, 22-irányban állítható első ülés masszázsfunkcióval, karbon díszítés, hangulatvilágítás és hátsó szórakoztató rendszer.

A Bentayga Speednek átlagon felüli képességeket biztosít a tuningolt 6 literes W12-es motor, amely 608-ról 635 lóerősre izmosodott, a nyomatéka pedig 900 Nm-re gyarapodott. A végsebesség a normál W12-es modellhez képest 306 km/órára nőtt, a nulla-százas gyorsulás pedig 3,9 másodpercre csökkent.