2019. február 19. 09:55   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: a világ legnagyobb legóból készült kisbusza

Két férfi hat hét alatt kerékre állította a világ legnagyobb Lego kempingbuszát. A 400 ezer Lego kockából álló VW T2 5 méter hosszú, 1,9 méter széles, 2 méter magas és 700 kilogrammot nyom. A müncheni f.re.e szabadidő és utazás kiállításon (február 20-24.) személyesen is megtekinthető.

A Rene Hoffmeister és Pascal Lenhard által épített Volkswagen T2 kempingbusz világrekorder, ugyanis ez a világ legnagyobb Lego kockákból konstruált T2-ese, ráadásul mindössze 6 hét alatt készült el. Mintájául az 1967-1971 között gyártott ikonikus T2a kempingbusz szolgált.

A duó 3D-s fotók alapján készítette el a busz építési tervét, ezek alapján számolták ki, mennyi építőkockára lesz szükségük. A munkát több dolog hátráltatta, például néhány hét után kiderült, hogy az ablakokhoz szükséges átlátszó kockák hiányoznak, de végül sikerült tartani a hat hetes határidőt. Sőt, a busz megkapta az ikonikus Westfalia tetőt és az elhúzható oldalajtót is, ami különösen nagy kihívást jelentett.

A Lego kempingbusz igen lenyűgöző méretekkel bír: hossza 5 méter, szélessége 1,9 méter, magassága pedig 2, a Westfalia tetőt felnyitva 3 méter. Minden elismerésünk az építőmestereknek!