2019. február 22. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Kétféle teljesítménnyel érkezik az új kecskeméti csodafegyver

Folytatja a többi sportmodellnél már bevezetett kétféle teljesítménnyel elérhető AMG kezelés átültetését a Mercedes legújabb négykerekűjénél. A nemsokára érkező A45 AMG ugyanis 385 vagy akár 420 lóerővel is elérhetőnek ígérkezik, mindezt egy 2.0 literes turbómotorból.

A nemsokára kezdődő idei Genfi Autószalonra várjuk a kecskeméti csúcsragadozó Mercedes-AMG A45 világpremierjét, amely nem csupán egy, hanem rögtön két modellt is magában foglal.

A korai teszteken résztvevő szerencsés újságírók és bennfentesek ugyanis olyan információkat szivárogtattak ki, miszerint a többi AMG modellhez hasonlóan az A45 is kétféle teljesítménnyel lesz elérhető.

Az Autocar a szerencsések között volt, és egy prototípust már próbára tehetett, ráadásul a hivatalos eseményen a Mercedes-AMG szóvivője árulta el, hogy lesz egy A45 385 lóerő körüli teljesítménnyel, valamint egy A45S 4Matic+ 420 paripával. Mindkettő elég komoly érték egy 2.0 literes négyhengerestől.

Akkor pláne felértékelődik az egység teljesítménye, ha belegondolunk, hogy az aktuális Audi RS3 „csak” 367, a BMW M2 Competition pedig 410 lovat küld csatába nagyobb erőforrásokkal.

A részletek egyelőre ismeretlenek, de a 45-ös változat ugyanazt a motort kapja, mint ami az A35-ben már bemutatkozott, a feltöltő azonban például teljesen új fejlesztés lesz benne, ám nem ez az egyetlen terület, ahol az A45 újat mutat. Az összkerékhajtási-rendszer napjaink legfejlettebb technológiáját kapja meg – melynek része a differenciálzár helyett alkalmazott dupla kuplungos rendszer, így ugyanis többek között a hajtás 100%-a átadható egyetlen hátsó keréknek.

A Genfi Autószalonon minden kiderül.