2019. március 12. 10:35   |   DG
címkék:  

A nap képe: a széles csípőjű Porsche 928

A 90-es években virágkorukat élték az olyan tuningcégek, mint a Koenig Specials, nem létezett menőbb dolog egy vadul kiszélesített Ferrarinál vagy Porschénál. Ez a Porsche 928 is elcsavarta a fejeket, bármerre járt. A jövő hónapban bárki megszerezheti magának.

Willy King elégedetlen volt Ferrari 365 GT4 BB-jének teljesítményével, ezért 1974-ben megalapította a Koenig Specials vállalatot. Hamar megvetette a lábát a háttériparban, vad kreációi ámulatba ejtették a világot. Ez az 1988-as évjáratú Porsche 928 például a Közel-Keleten kötött ki.

A Koenig widebody készletek nem az olcsó kategóriába tartoztak, az egyes elemeket fémből alakították ki, az eredmény egy brutális, de majdnem gyári hatású autó lett. A Koenig kocsik kiváltképp hátulról tettek drámai hatást, ilyen farral nem büszkélkedhetett más.

Ezt a fekete 928-ast korhű – és rendkívül menő – pókhálós BBS felnikkel is ellátták; a kerekek hátul elképesztően szélesek, és 345 mm széles Pirelli abroncsokat hordanak. A kocsi egyébként a közelmúltban átfogó felújításon is átesett, több mint 15 ezer dollárt költöttek rá. Órájában 17 118 kilométer van. Alapfelszereltségéhez tartoznak a motoros bőrülések, a Pioneer rádió és a rádiótelefon.

A Koenig Porsche 928 az RM Sotheby’s áprilisi aukcióján kerül új gazdához, a várakozások szerint 50 és 60 ezer euró közötti összeget adnak majd érte.