A nap képe: Rendőrautó lett a Honda Civic Type R-ből

A Nürburgring leggyorsabb elsőkerekes autójának lenni jó reklám. Ezt lovagolta meg az ausztrál rendőrség is, amikor figyelemfelkeltési célokkal egy új Honda Civic Type R modellt vettek állományba. A 310 lóerős sportkocsi azonban nem fog üldözésekben részt venni.

Érdekes autóval bővült az ausztrál rendőrség flottája. Az új dél-walesi megyei kapitányság egy Honda Civic Type R modellt kapott 12 hónapra a Honda Ausztráliától. Ám ahogy az a legtöbb különleges rendőrségi négykerekűnél lenni szokott, az autó nem fog aktívan részt venni a szigetország biztonságának növelésében, legalábbis nem fognak vele üldözőbe venni senkit.

Ehelyett az úgynevezett „Eyewatch” (magyarul figyelő) program népszerűsítője lesz, amely a helyi rendőri erőkkel történő együttműködésre és környezetük biztonságosabbá tételére buzdítja fel a civil lakosokat. Így a 310 lóerős sportautó egy roadshow részese lesz számos helyszínen az államban. Élőben először a most zajló Fairfield Police and Community Kiállításon tekinthető meg.

A Honda Ausztrália vezetője, Stephen Collins szerint a Civic Type R tökéletes eszköz arra, hogy felkeltse a civilek figyelmét és érdeklődését a rendőri tevékenységek iránt, hisz temérdek rajongója van a motorsportoktól a mindennapi életben betöltött szerepéig bezárólag.

Ugyan az utcákon nem lesz látható, színösszeállításában és felszereltségében megkapta az ausztrál rendőrautókra jellemző jegyeket, így akár bevethető is lenne végszükség esetén.