2019. március 21. 12:35   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: a retró külsejű BMW 1-es kabrió

Azoknak, akik túlságosan modernnek tartják BMW 1-es kabriójuk megjelenését, megoldást jelenthet a német Everytimer Automobile karosszériaátépítő készlete. Az inspirációt nem más, mint a BMW 2002 Convertible jelentette, a végeredmény pedig igen meggyőző.

Az ETA 02 Convertible elnevezésű jármű egy BMW 135i kabrión alapul, és minden külső eleme szénszálból készült. A front és a farrész erőteljesen emlékeztet a 2002 kabrióra; ha nem tudnánk, mivel állunk szemben, azt hihetnénk, hogy egy 70-es években készült BMW-t látunk. Remekül mintázza a 2002 kabriót az orr-rész a kör alakú fényszórókkal és a klasszikus BMW-vesékkel, de a motorháztető is régies hatást kelt. Hátul dupla kipufogóvég, kör alakú lámpák és átrajzolt csomagtértető idézik fel a 2002-est.

Jelen példány egy faceliftes 135i kabrió modellből épült, amelyben 3 literes soros hathengeres turbómotor dolgozik, 306 lóerős teljesítménnyel. A menetteljesítményekre így nem lehet panasz, a százas sprint körülbelül 5 másodpercig tart, míg a végsebesség valamivel 250 km/óra alatt alakul.

Az Everytimer Automobile igényes konverziója azonban nem olcsó mulatság, 70 ezer eurót kérnek érte.