2019. március 21. 18:35   |   Autoblog
címkék:  

Ha a Jaguar F-Type kabrió túl hétköznapi lenne

A brit Lister Motor Company tavaly önálló modellt küldött piacra, melyhez az alapot a Jaguar F-Type Coupe szolgáltatta. Az LFT-666 egy igazán ördögi masina, karbon kiegészítőkkel és 666 lóerős kompresszoros V8-as motorral, és nyáron a nyitható tetős változat is megérkezik belőle.

Az LFT-C-t a Lister által tuningolt 5 literes kompresszoros V8-as Jaguar erőforrás mozgatja, mégpedig igen vehemensen. A kabrió 3 másodperc körül gyorsul fel 100 km/órára, a csúcssebessége pedig 329 km/óra, ami elképesztő.

A gép ugyanazokat a külső karbon aerodinamikai elemeket, kerekeket, futóművet és fékrendszert kapja meg, mint a kupé, de utastere egyedileg kialakított. Elöl új a lökhárító és a splitter, hátul pedig szélesített kerékjáratok, markánsabb diffúzor és csomagtartó élspoiler vadítják az optikát.

Minden LFT-C-t a megrendelő személyes preferenciái szerint alakítanak ki, a felni stílusától kezdve a külső színárnyalaton át a belső térig. Utóbbit kézi munkával, a legfinomabb Bridge of Weir nappabőrrel húzzák át.

A Lister LFT-C nem lesz gyakori látvány az utakon, hiszen összesen 10 darabot terveznek összeszerelni belőle. Az alapár 139 ezer font, az extralista pedig végtelenül hosszú.