2019. március 24. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Elemelkedik a földtől a kigyorsító Lamborghini Aventador SVJ – videó

Sem turbófeltöltőket, sem pedig elektromos rásegítést nem kapott a Lamborghini eddigi legerősebb Aventador modellje, mégis képes megalázni az előbb említett segédekkel megáldott autókat. A nyers kocsi a kifutópályán is bizonyított.

Nem elég, hogy a 21 kilométer hosszú Nürburgringen 6 perc 44,97 másodpercet ment, még gyorsulási versenyeken is megállja helyét a Lamborghini Aventador SVJ.

A 6.5 literes V12-es szívómotorral szerelt olasz bikában 770 lóerő és 720 Nm tombol, amely 350 km/órás végsebességet, valamint 2,8 másodpercre taksált százas sprintet ígér.

A DragTimes ki is próbálta, mit tud a csúcsmodell a negyedmérföldes (402 méteres) kifutón, és nem csak hangjával, valamint eredményeivel hívta fel magára a figyelmet. Összkerékhajtása ellenére ugyanis olyan lökést kap a hátsó tengely elinduláskor, hogy az Aventador első kerekei elemelkednek a földtől. Ehhez persze a rajtelektronika segítségére is szükség volt, ám így 10,576 másodperc elég volt neki ahhoz, hogy 212 km/órával szelje át a célvonalat – még a 2,8 másodperces gyári sprintidőt is teljesítette a modell.

A hosszúra nyúlt videón a kalandos rész 6 perc körül indul: