2019. március 27. 10:40   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: az életnagyságú legó McLaren

Mintegy 5000 órányi munkával, csaknem félmillió legó kockából megépítették minden idők legrealisztikusabb és legambiciózusabb McLarenjét. A legó alkatrészekből összeállított McLaren Sennát ugyan nem lehet vezetni, de rendes vezetőülés és kormány van benne, működnek a fényszórói és a multimédiás rendszere, s az indítógomb megnyomására hallani a motorját is.

A statisztikák a legó Senna mögött észbontóak: a kocsi 1,7 tonnát nyom, tehát fél tonnával nehezebb, mint a valódi autó, s 467 854 különálló legó alkatrészt használtak az építésénél, ami 200 ezerrel több, mint ami a 2017-ben megalkotott legó 720S-nél fogyott. A konstruáló csapatok 2725 órát töltöttek az összeszereléssel, ami kilencszer annyi, mint amennyi idő alatt egy valódi Senna elkészül. A tervezéssel és a fejlesztéssel együtt a legó Senna kerékre állítása 4935 órát emésztett fel és 42 ember dolgozott rajta.

A McLaren Senna az első legó McLaren, amiben eredeti alkatrészek is vannak. Tettek bele egy Senna karbon kagylóülést, kormánykereket és pedálokat is, a felniken pedig valódi McLaren emblémák és méretazonos Pirelli gumik vannak. A felfelé nyíló ajtókat legó kockákból konstruálták és akár le lehet venni őket a könnyebb beszállás érdekében. Még arra is figyeltek, hogy a külső színösszeállítás (Victory szürke narancs részletekkel) megegyezzen a 15 cm hosszú, boltokban kapható McLaren Senna LEGO Speed Champions modellel.

A különleges masina a későbbiekben számos rendezvényen, többek között a Goodwoodi Sebességfesztiválon is feltűnik majd, ahol közelről is meg lehet csodálni.