2019. március 29. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Az új Mercedes-AMG CLA 45 szinte leplezetlenül

Még az A 45 AMG is csak tesztelés alatt áll, a CLA változat szinte álca nélkül került a kémfotósok kereszttüzébe. A motor1.com jóvoltából temérdek fotón vehetjük szemügyre a kecskeméti négyajtós sportkupét, amely az eddigi legerősebb magyar modell lesz.

Nemrég derültek ki friss információk a Mercedes-AMG A45 hot hatch modelljéről, melynek közvetlen testvére, a CLA 45 is ugyanazon tulajdonságokkal fog rendelkezni, csupán némiképp nagyobb hosszúsággal.

A várhatóan kétféle erőkiadásban érkező páros nagyobb tagját alig némi álcával kapták lencsevégre a motor1.com munkatársai tesztelés közben, így szinte pontosan elénk tárul a várható összkép: a függőlegesen tagolt hűtőrács, a fix hátsó szárny, a diffúzor, a négy darab kipufogóvég, a nagy fékek és az ültetésnek köszönhetően mélyebben ülő kasztni mind-mind a legerősebb modell kiváltsága.

És ha már az erőnél járunk, a többi sportos Mercedeshez hasonlóan a CLA-nak is lesz egy alap és egy S változata, előbbi 385, utóbbi pedig 420 lóerővel a 2.0 literes soros, négyhengeres benzinmotorból kifacsarva. A nyolcfokozatú duplakuplungos automataváltóhoz és a 4MATIC összkerékhajtáshoz párosítva 4 másodpercen belüli százas sprint és 250 km/órában limitált csúcssebesség is elérhető lesz, míg az őrültködni vágyók számára a drift mód jelenthet megnyugvást.

Az elődhöz hasonlóan ráadásul kétféle kasztnival is elérhető lesz a CLA csúcspéldánya, a négyajtós kupé, illetve a Shooting Brake kiegészítővel jelölt kombi egyaránt kapható lesz szerte Európában. A modellek megjelenése az A 45-tel kezdődik, majd a CLA 45-tel, végül a Shooting Brake-kel folytatódik, talán még idén mindhárom esetben.