2019. március 31. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: 26 éves, de mintha új lenne ez a Mazda MX-5

Mert gyakorlatilag új is. Ugyanis 1993 óta mindössze 9489 mérföldet tekertek ebbe a limitált szériás, fekete Mazda MX-5 NA modellbe. Az első generációs Miata most új gazdát keres, az ára miatt azonban csak igazi fanatikusnak vagy gyűjtőnek ajánlott.

Egyre nehezebb szépen karbantartott, jó állapotban megőrzött első generációs Mazda MX-5-re bukkanni, amelyik viszont kiváló kondíciónak örvend, szép pénzekért cserél gazdát rövid időn belül.

Valószínűleg az alábbi Miata se lesz sokáig hirdetve, miután 26 éves pályafutása alatt csupán 9 489 mérföldet, azaz 15 271 kilométert tekertek bele, ráadásul limitált szériáról van szó.

A Michigan államban található roadstert minden jóval ellátták a gyárban, így légkondicionáló, CD- és kazettajátszós rádió, bőrülések fejtámláiba integrált hangszórók, sportfutúmű és önzáró differenciálmű került bele. Kiegészítésképp kapott egy felszerelhető keménytetőt is, mely a kasztni színében ragyog, a BBS alufelnik 14 collosak, míg első és hátsó toldatok, valamint egy szárny jelöli, hogy itt nem egy átlagos MX-5-ről van szó. Talán az egyetlen béna részlet a faberakás a középkonzolon, de az élményért és a felszereltségért cserében megbocsátható „bűnről” van szó.

A meghajtásról egy 1.6 literes négyhengeres benzinmotor gondoskodik 115 lóerővel, és hála az égnek, egy ötfokozatú kézi váltó juttatja el teljesítményét a hátsó kerekekhez. A limitált modellből mindössze 1505 darab készült 1993-ban, de valószínűleg egyik sincs ennyire kiváló állapotban.

Ennek persze meg is kérik az árát, ugyanis az Ebay-en található hirdetésben 17 900 dolláros (5,12 millió forintos) árcédula szerepel, ennyiért pedig a tengerentúlon már majdnem az új generáció belépőszintű példánya is elérhető.