2019. április 08. 09:36   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Aki nem szereti a dízelt, azt majd az új BMW 840d megtéríti – videó

Nem csak eszméletlen gyors, de a hangja is gyönyörű, ráadásul keveset fogyaszt – na persze nem úgy, ahogy az alábbi videón használják, de így legalább fény derült a 320 lóerős hathengeres gázolajossal szerelt kupé rugalmasságára, illetve végsebességére.

Ha kijön egy új modell, az emberek általában a legerősebb példány menettulajdonságaira kíváncsiak, így az új BMW 8-as kupéjából is inkább a 850i xDrive-ról lehet látni gyorsulási és végsebesség teszteket, ám a Cars on Autobahn jóvoltából most a gázolajos 840d xDrive értékeire is fény derül.

Mint az ismert, a hatalmas kupé meghajtásáról egy 3.0 literes hathengeres, két turbóval lélegeztetett dízelmotor gondoskodik. A maximális teljesítmény 320 lóerő (235 kW), míg a csúcsnyomaték 680 Newtonméter. Ezen adatokkal a gyártó szerint 4,9 másodperc alatt tudja le az autó a százas sprintet, míg végsebességét az elektronika korlátozza 250 km/órában. Előbbit sok helyen megpróbálhatjuk elérni, ám utóbbi átéléséhez nem sok olyan hely van a világon, ahol a szabályok is engedik és kellő hely áll rendelkezésre. A német autópálya bizonyos szakaszai azonban megfelelőek a legális csúcstempó teszthez, így megtudhatjuk, hogy nem csak eszméletlen gyors, de dízelt meghazudtolóan szép hanggal rendelkezik a 840d. A 260-ig skálázott kilométerórát például gond nélkül kiakasztja…